Navigatie

Afbakbroden

BELANGRIJK !!
Broden worden wekelijks op woensdag geleverd. Bestellen kan tot zaterdag 17:00 uur daarvoor.

Informatie :
Dorpshuis Ilpendam en van Delden Catering Events & Partyservice leveren een enorm assortiment broden welke u zelf af kunt bakken. Alle broden worden door ambachtelijke bakkers gemaakt die kwaliteit en vakmanschap hoog in het vaandel hebben staan. Wij leveren broden met de volgende deegsoorten ;

Zuurdesem:
Voor het maken van zuurdesem zijn maar 2 ingrediënten nodig; bloem en water. De wilde gisten en melkzuurbacteriën die van nature aanwezig zijn in bloem hoeven alleen maar geactiveerd te worden met een beetje water. Door dit mengsel regelmatig te verversen ontstaat na verloop van tijd een energieke 'zuurdesemstarter'; een natuurlijk rijsmiddel dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor historisch lekker brood. De zuurdesemstarter van Vlaamsch Broodhuys is sinds 1996 actief en wordt door haar bakkers gezien als het hart van de bakkerij. Men hanteert lange rijstijden, zodat de enzymatische ontwikkeling van de zuurdesem in alle rus een prachtige smaak, geur en kleur kan toevoegen. Daarom kan dit brood met recht '100% zuurdesembrood' worden genoemd.

Pousse-Lent
Pousse-Lent is brood dat wordt gemaakt met een beetje zuurdesem en een kleine hoeveelheid gist. Door gebruik te maken van lange rijstijden, krijgen zowel de gist als het zuurdesem, genoeg tijd om belangrijk werk te doen. Het zuurdesem zorgt dankzij de enzymatische ontwikkeling voor een betere smaakontwikkeling, het gist produceert koolzuur om het brood mooi te laten rijzen. Deze combinatie resulteert in een brood met minder uitgesproken zuren dan 100% desembrood, maar met een diepere geur dan brood dat alleen gist bevat.

Gistbrood
Gist is verantwoordelijk voor het rijzen van onze gistbroden, maar onze bakkers kunnen het niet laten om ook hier een heel klein beetje zuurdesem aan toe te voegen. Het eindresultaat is een lekker brood zonder aanwezige zuren, met een zachte kruim en een dunne korst. Het toevoegen van 10% zuurdesem kan gezien worden als een extraatje: het geeft het brood nét iets meer karakter en smaakontwikkeling dan de gemiddelde boterham.

Afbakken met Stoom
Het heerlijkste brood krijgt u in een zogenaamde stoomoven. Het deeg zal iets langer doorrijzen en u krijgt een heerlijke korst. Alle broden die in deze categorie staan bakt u af op de aangegeven temperatuur, tijdsduur en met 100% stoom.

Nu heeft niet iedereen een stoomoven. Niet getreurd, want ook dan kunt u hetzelfde reultaat bereiken. Hier leggen wij u uit hoe dit te doen.

Een handige manier om op eenvoudige wijze goed te stomen, is door gebruik te maken van twee kleine ovenschaaltjes gevuld met schoon grind. Deze plaats je tijdens het voorverwarmen al in de oven, zodat de stenen goed op temperatuur kunnen komen. Het principe werkt als een opgietsauna.

Bij het ‘voorstomen’ maak je de bakruimte al vochtig met condens (Je giet water op schaaltje nummer 1 onder in de oven) om hierna het brood snel en vakkundig te plaatsen in de bakruimte. Bij het ‘stomen’ giet je water op schaaltje nummer 2 onder in de oven. De hoeveelheid water is afhankelijk van de grootte van je schaaltjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn, zodat de ovendeur maar één keer kort open hoeft. (zodra je de deur van de oven opent, verlies je direct warmte!)

Dit was de laatste stap in het proces van het bakken van onze afbakbroden.

Voorverwarmen
Elke oven heeft zijn eigen bakeigenschappen. Er zijn veel verschillen. Met welke oven je ook werkt, neem de volgende tip ter harte: houd bij het bakken je aanvangstemperatuur altijd hoger dan je werkelijke  baktemperatuur. Zet de oven bij het voorverwarmen dus 20 °C hoger dan de voorgeschreven baktemperatuur. Zodra de oven voorverwarms is zet je de temperatuur terug naar de (ideale) aangegeven baktemperatuur voor het desbetreffende brood. Als je dit doet compenseer je het warmteverlies dat je hebt zodra je de deur van je oven opent.

  • Grand Mere Volkoren
    Grand Mere Volkoren

Gastenboek

Nog geen berichten geplaatst.
Plaats een bericht
© 2018 - 2019 VDCEP VOF | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.